Appar för hängivna hundägare
2014-12-18

Appar för hängivna hundägare

Kantas ditt liv likt så många andras av det dagliga användandet av tiotals appar i telefonen och surfplattan? Trodde du att du inte behövde fler? Tänk om.

Om du som hundägare inte haft en appmapp tillägnad din hund är det hög tid att ändra på det nu. Amerikanska Brit + Co har nämligen listat de bästa hundapparna som finns tillgängliga till iPhone och Android. Vissa av dem är hittills främst utvecklade med den amerikanska kundkretsen i åtanke, men ett flertal av dem är användbara även för svenska hundägare. Vem vet, kanske inspirerar de amerikanska apparna dig att ta med din fyrbenta vän på semester till ”andra sidan pölen”?

Appen Pet First Aid är enligt skribenten Kate Puhala som att ha en veterinär i fickan. Den här appen är full med viktig information om hur man tar hand om små skrapsår till allvarligare situationer, t.ex. om en hund håller på att drunkna eller har ätit något giftigt.

Alla har vi väl hört talas om RunKeeper, men har du provat en app som riktar in sig på hundpromenader? MapMyDogWalk gör just detta.

För dig som är orolig över att tappa bort din hund är Tagg den perfekta appen. Med hjälp av den och GPS-signaler kan du med lätthet hitta din hund om den skulle få för sig att springa bort, samt följa hundens dagliga aktivitet för att se till att den rör på sig tillräckligt mycket.

Skulle din hund ha rört på sig lite för dåligt på sista tiden är The Fat Dog Diet lösningen. The Fat Dog Diet är en digital matdagbok och hjälper dig att hålla koll på hundens målvikt och det dagliga intaget för att nå målet så snabbt som möjligt.

Sollentuna Djurklinik i Stockholm är ett av de företag som använder sig av teknik i sitt dagliga arbete med djur. Och tyvärr har företaget ännu inte kunnat investera i en app vilket det kan bero på det skrala utbudet. Appar för veterinärer har börjat lanseras, men även här är det främst för den Amerikanska marknaden. Våra svenska veterinärer får med största sannolikhet vänta något år innan appmarknaden för företag får ordentligt genomslag i vårt avlånga land.

CDC Teknik © 2013-2014