Sedan släppet av iPhone 6 har e-handlarna mötts av en absolut rusning till stryktåliga skal
2014-10-20

Sedan släppet av iPhone 6 har e-handlarna mötts av en absolut rusning till stryktåliga skal

De senaste dagarna har flera rapporter vittnat om att de nya iPhone 6-telefonerna böjer sig i fickan. Ett förebyggande sätt att skydda din nya iPhone är att köpa ett skal till den. Ett hårt skal skyddar telefonen mot repor och smuts och förhindrar samtidigt att den böjer sig i fickan. Nu vill alla ha ett skal. På grund av det enorma trycket har skalen till de nya iPhone-modellerna redan sålt slut hos flera tillverkare.

Böjda telefoner går på garantin

Sedan nya iPhone 6 och iPhone 6 Plus släpptes har uppgifter om telefoner som böjer sig fått stor uppmärksamhet. På sociala medier har användare beskrivit hur deras nyinköpta telefoner böjt sig i deras fickor. Efter några dagar av tumult i medierna uttalade sig Apple om saken och hävdade att den påstådda risken för böjningsskador var överdriven. Vidare ska personer som fått sina telefoner böjda kunna använda garantin för att byta ut dem. Sajten MacWorld har publicerat en text om detta. Läs den här.

För att förhindra att en böjningsskada uppstår har många användare valt att köpa skal anpassade till de nya iPhone-modellerna. Med ett skal förhindrar du att din telefon böjer sig i fickan eller går sönder om du tappar den. För att skalet ska fungera optimalt är det viktigt att det är anpassat efter just din iPhone-modell. På marknaden finns ett flertal olika skal som är tillverkade speciellt för de nya iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Några varianter är vanliga hårda skal, vattentäta skal och skal med extra tålighet. Det finns även flera varianter av fodral, bland annat i läder och i plånboksform. Efter de senaste dagarnas skriverier har efterfrågan på skal till iPhone 6 ökat avsevärt, och många tillverkare har nu fått beställa in fler efter att flera varianter sålt slut.

CDC Teknik © 2013-2014