Väsby Djursjukhus investerar i ny teknik som ger säkrare diagnoser
2014-12-12

Väsby Djursjukhus investerar i ny teknik som ger säkrare diagnoser

För en kort tid sedan genomgick Väsby Djursjukhus en omfattande renovering och ombyggnation av sina lokaler. En av nyheterna är att verksamheten investerat i en ny avancerad datotomografi som ska göra det lättare att ställa säkra diagnoser hos djur. Nu hoppas djursjukhuset att med den nya tekniken kunna hjälpa fler djur.

Väsby Djursjukhus har bedrivit sin verksamhet i de nuvarande lokalerna på Vilundavägen i Upplands Väsby sedan år 1995. Nybyggnationerna som djursjukhuset precis genomgått består bland i nya behandlingstorg, CT-diagnostik, ny separat infektionsavdelning och fler operationssalar som utformats speciellt för ortopedi.

Den nya tekniken som djursjukhuset investerat i går under namnet ”BrightSpeed4” och kommer från GE Healthcare. BrightSpeed4 är en ny sorts datotomografi med avsevärt förbättrad diagnostisk kapacitet jämfört med sina föregångare. Den teknik som BrightSpeed4 har innebär bland annat möjligheten att bygga upp tredimensionella volymer av djurkroppens anatomi. I jämförelser med konventionell röntgenutrustning, där endast en tvådimensionell bild kan skapas vid en undersökning, har BrightSpeed4 klara fördelar. Tekniken erbjuder också en fin detaljupplösning vilket gör det möjligt att studera misstänkta frakturer i valfritt plan. På det här sättet ska det bli lättare att ställa en säker diagnos. Läs mer om Bright Speed-serien här: http://www3.gehealthcare.com/en/products/categories/computed_tomography/brightspeed_series

GE Healthcare arbetar med att förbättra produktivitet och säkerhet inom hälsovård för både människor och djur. En av deras viktigaste målsättningar är att hjälpa vårdgivare hitta nya sätt att diagnostisera och behandla patienter som lider av exempelvis cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar. Ett sätt att göra detta är att erbjuda ett brett utbud av utrustning för medicinsk diagnostik och laboratorieinstrument. GE Healthcares datortomografer, ultraljudsenheter och magnetkameror används i hela Sverige och i ett flertal andra länder.

CDC Teknik © 2013-2014